Melegbe burkolózva | Itt a tavasz!

Melegbe burkolt lilaItt a tavasz!3

A hétvégén elkezdtem valamit, majd még engem is meglepett a végeredmény! Szerettem volna a kedvenc palettámmal egy szokásos meleg sminket készíteni, annyi extrával, hogy a szemhéjam közepét világosan hagyom és oda dobok egy kis szatén fényt. Ezt szoktál “HALO” sminknek is nevezni külföldön, magyar megfelelőjét sajnos még nem hallottam. No de addig tekeregtem, sütöttem a kis gluténmentes sajtos rudacskáimat, hogy mire végeztem velük és újra nekiláttam a sminkelésnek a másik szememet már egy kicsit fel akartam dobni. Igen, ennél is jobban. Ekkor jutott eszembe, hogy a felső rész nagyon ütős, de az alsó szempillasorba tegyünk valami igazán vibráló színt. Ilyenkor mindig jövök a kék mániámmal, de egy ennyire erőteljes meleg árnyalatú sminknél kellett volna valami átmenet a kék hidegsége miatt és olyanokat úgy is mutattam már eleget. Most lilát szeretnék, gondoltam magamba, majd meg is csináltam. Így jutottunk el oda, hogy felemás lett a szem sminkem, aminek tulajdonképpen még örültem is, hisz így remekül tudom  nektek prezentálni mennyire más eredmény jön ki egy-egy apró változtatás miatt!

A paletta amit használtam: Makeup Atelier Paris – T05 paletta (mind az 5 színe)

IMG_0068

1.smink: Az egész smink kulcsa a satírozás. A 2. legvilágosabb színtől haladtam a szemöldökcsontomtól egészen a mélyítővonalamig, amíg minden szín jól látszódott. Amikor ezzel megvoltam a külső és belső szemzugtól kívülről-befelé haladtam a legsötétebből a 2. legvilágosabb színig. Középen kialakítottam egy kis “kapu” alakot korrektorral (így keletkezett egy világos és tapadós bázis), majd rátettem a Ben Nye arany szaténport. A széleket mindenhol szépen eldolgoztam.
Az alsó szempillatőnél egyszerűbb volt a menet, ott szintén a 2. legvilágosabb színtől haladtam egyre közelebb a szempillatőhöz az egyre sötétebb színekkel.

TIPP: a külső szemzugot ne felejtsétek szabadon, ott is össze kell érnie az összes színnek!!!

IMG_0126_szerjIMG_0108_szerk2IMG_0112_szerk2

2.smink: A felső szemhéjamon ugyanazokat a lépéseket tettem meg, mint az 1. sminknél, csak utána változtattam a folyamaton.
Az alsó szempillatőbe felvittem a H&M – Colour Essence szemceruzáját, Almost Midnight árnyalatban, majd elsatíroztam a széleit. Ezután pár lila, mono szemhéjpúderrel átmentem rajta, szintén elsatíroztam a széleket.

IMG_0156_szerk3IMG_0155szerkIMG_0137szerk

Mindkét esetben miután végeztem az összes satírozással, felvittem a paletta legvilágosabb, szinte fehér színét a szemöldök alá, ezzel is letisztáztam a végeredményt. A belső szemzugba pedig ugyanazt a Ben Nye szaténport tettem, mint a szemhéjamra, itt is használva egy kis NYX-es glitter primert, hogy legyen mibe tapadnia és még élénkebb legyen!

Hogy tetszik Hölgyeim?

 

2988 Össze nézettség 8 Mai nézettség

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.