Irányítsuk a gondolatainkat | A kezdetek – Miként legyünk pozitívak?

Miként legyünk pozitívak_

Sokáig ez az egész gondolkodj pozitívan, agykontroll és minden ilyesmi egy hatalmas humbuknak tűnt számomra. Majd ugye nekem is eljött az életemben az a pont, ahol már mindegy volt. Valami új dolgot kellett kipróbálnom mivel láthatólag az eddigi felfogásom kevés volt a továbblépéshez és az életem újjáépítéséhez. Mindig is nagyon realista ember voltam, földhözragadt a számok és tények tudtak csak meggyőzni, de egy idő után itt is láttam ugyanezeket a kézzel fogható változásokat. Ott vannak a Te életedben is, csak hajlamosak vagyunk ezeket nem észrevenni, azt mondani, nem lehet emiatt, mert ez így túl könnyű lenne… Hát megsúgok valamit, k*rvára nem egyszerű, mert ha rájössz, hogy működik, utána rögtön arra is, hogyha valami szarul megy az életedbe azért már csak Te leszel a hibás és nem lesz kit hibáztatni! Én erre jöttem rá! Erről órákat tudnék beszélni, de majd max akkor merülök el a részletekben, ha nagyon érdekel titeket :)

Kezd el, aztán ha az életed 180 fokos fordulatot vesz, akkor azért már csak van benne valami, nem?!  Egyelőre maradjunk azoknál a dolgoknál, amiről azért már szinte mindenki hallott!

IMG_3482

  1. Hagyj fel a megszokott gondolkodásmódoddal és próbálj ki valami újat! Mire is gondolok pontosan? Ha reggel bal lábbal kelsz fel, addig próbálkozz valami szépet találni a napodban, míg azt nem érzed újra van értelme elindulni és mosolyogni. Ez nálam sokszor arról szólt, hogy folyamatosan ismételgettem magamban azt, amit tudtam, hogy majd élvezni fogok abban a napban. Pl. este tudtam, hogy egy új sminkterméket fogok kipróbálni, amire hetek óta vártam, így próbáltam csak erre gondolni, mondogattam magamnak, míg nem volt más gondolat a fejemben csak ez. Mikor már csak a jó gondolat maradt a fejemben, minden ment mint a karikacsapás. Nyilván közbejöhet sok minden és napközben is felidegesíthetnek, de akkor kezd elölről. Hidd el ez egy idő után egyre könnyebb lesz, egyre több mindennek fogsz tudni örülni, egyre jobb állapotba kerülsz azzal pedig minden megváltozik.
  2. Hagyj fel azzal, hogy mindenkinek meg akarsz felelni és mindenki véleményét magadra veszed! Ez nem így megy! Nem lehetsz mindenkinek jó, nem szerethet mindenki. Add meg nekik a tiszteletet próbálj kedves lenni és ha még ezek után is van valami rossz szava hozzád nevess rajta. Aki még ekkor is csak savanyúságot tud kibocsátani magából, annak nagyobb baja van mint neked.
  3. Hagyj fel saját magad hibáztatásával és a múltban éléssel. Tudsz változtatni rajta? Nem! Nagyon egyszerűnek tűnik, ám talán ez az egyik legnehezebb, de ha rájössz, hogy csak előre van, hátra nem akkor egy nagy kő esik le majd a válladról. A múltnak vége, tanulhatunk belőle, de rágódni rajta fölösleges, mert csak beleragadsz. Gondolj a céljaidra, próbáld jobban csinálni mint régen és előre nézz!
  4. Halld meg a jót is! Tudom mindig könnyebb a rosszat meghallani, de ha figyelsz a téged érő napi kis kedvességekre, akkor nagyban elősegíted az első lépést is. Sokáig azt hittem, hogy minden kedves szó, csak sajnálkozás, nem is igazi, meg se érdemlem. Honnan vettem ezeket a baromságokat? Onnan ahonnan ti is. Jó mélyen imádjuk magunkat szívatni és sokszor saját magunkat győzzük le, de sajnos nem jó dolgokban.

Ezek tényleg csak a kezdeti dolgok, a felszín, de komoly változásokat érhetsz el vele, ha komolyan veszed. Ez olyan mint a diéta… Nem félig kell csinálni, meg minden második nap csalós napot tartani. Úgy is lesz változás, csak sokkal később lesz érezhető, ám előbb megunja az ember!

Ti szoktatok valami ilyesmit alkalmazni?

Hatalmas ölelés Krumplik!

3394 Össze nézettség 5 Mai nézettség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.