Gluténmentes sajtos rúd recept | Rágcsálnivaló nekünk is jár

Recept

Divat vagy nem, vagyunk páran akik komoly gondokkal küzdenek egy-egy gluténtartalmú étel elfogyasztása után, ami sokszor odáig fajul, hogy a kezdeti el nem fogadás után rájövünk, hogy nem éri meg csalni.
Én személy szerint sokáig tudom halogatni a dolgokat, amikhez nagyon nincs kedvem, de mostanra végre felfogta a kicsi agyacskám, hogy kár belém a glutén!

30415055_1793870600669349_2851752098918767280_n

Gondoltam mostantól megpróbálok minél több, egyszerű, de nagyszerű receptet megosztani veletek, amiket még én is meg tudok csinálni, szóval nektek se lesz vele gondotok az biztos. Ezt a receptet én is kaptam, mert a drága sógornőm mindig gondol rám, ha talál valami szuper GM receptet, vagy helyet, ahol ilyen dolgokat lehet venni. Mindig örülök ezeknek az üzeneteknek, mert valljuk be nem egyszerű így étkezni és tudom, hogy rengeteg recept van fent az interneten, de én még csak az egyszerűbbeket preferálom, ott pedig nem ez a jellemző. Remekül néz ki a képen, rákattintok majd jön egy a/4-es méretű lista a hozzávalókról, ahol olyan lisztek és hozzávalók vannak, amikre még nem vagyok felkészülve. Nagyon tetszenek és majd megpróbálok szép lassan egyre több hozzávalót beszerezni én is, de maradjunk a fokozatosságnál én azt vallom 😉 Ha ti is még csak most akartok rálépni erre az útra, akkor ezeknek a cikkeknek biztos örülni fogtok, mert mire én eljutok a novellás sütikhez… addigra Ti is! :)
Megjegyezném már vagy fél éve szinte semmi glutén tartalmú ételt nem eszek, de eddig nem vitt rá a lélek, hogy magamnak sütögessek rágcsálnivalókat és egyéb süteményeket, csakis ételeket készítettem főztem, amikben egyszerűen elkerültem azokat az alapanyagokat, amikben glutén van.

GM sajtos rúd recept:

  • 250 g laktózmentes túró
  • 100 g teavaj (szobahőmérsékletű)
  • 150 g kocka Rama (szobahőmérsékletű)
  • 200 g rizsliszt /nekem csak zablisztem volt itthon és azzal is működött/
  • 100 g gluténmentes sütő liszt /Szafi
  • 1 vagy 1,5 ek. só
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1 csomag reszelt sajt a tetejére (vagy amennyi jól esik)
Screenshot_20180417-080230_Pages Manager

Boldog fogyasztók

Összegyúrjuk a tésztát egy nagy tálban, majd betesszük egy kicsit a hűtőbe pihenni (tényleg csak 10-15 perc), utána kinyújtjuk kicsit vékonyabbra, mint a kisujjunk. A tetejét bekenjük tojással, megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben 170 fokon szép aranybarnára sütjük (nem légkeverésesen).

Még egyszer köszönöm szépen a receptet Amy!

2700 Össze nézettség 23 Mai nézettség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.