Ecsettisztítás kicsit másképp

IMG_3159

Ez egy nagyon megosztó téma, hiszen van aki imádja csinálni és van aki a háta közepére nem kívánja azt a pillanatot, amikor rájön, hogy ismét eljött az idő: az ecsetmosáshoz!

Őszintén és töredelmesen bevallom nektek, hogy én a második tábort erősítem, pedig nem kéne. A sminkelés és tesztelés nélkülözhetetlen eszközei az ecsetek és szivacsok, amit mint minden mást is, ami érintkezik az arcoddal tisztán kell tartani.

Ekkor eldöntöttem, hogy változtatni fogok a hozzáállásomon (hogy ne éljem meg kínok kínjának…már az is elég)!!

Sokszor gondolok arra, hogy a kezemet is megmosom mielőtt elkezdek matatni az arcomon, hogy szeretek külön törölközőt fenntartani az arcom számára, hogy ezeket mind azért hangsúlyozzák olyan sokan, mert nagyon sok baktérium megtelepedhet ezeken az eszközökön, amik mindenki számára világos: nem tesznek jót a bőrünknek és ilyenkor megnyugszom. El is mentem venni sebbenzint és Balea Med gélt, mert Gabi (a Kell a púder! teremtője) ezeket ajánlotta és úgy gondoltam, hogy mindig mindent jobban szeretek csinálni, ha van benne valami új, valami izgi, valami amire kíváncsi vagyok, hogy beválik-e.

IMG_1139_szerk

itt még az ecsetek is sírtak

 

Szóval a történet eme szakaszáig egész jól álltam, hisz meg volt az indok miért is fontos ez a tevékenység, meg volt a terv, hogy milyen ésszerű érvekkel veszem rá magam, hogy ezt MUSZÁJ csinálni TE LUSTA DÖG! és a kíváncsi énemre is hatást tudtam gyakorolni egy kis csellel, hogy miért is lesz izgalmas és élvezetes ez a dolog. Ez így már nem is hangzik rosszul, nem?

Egyik este neki is álltam kisuvickolni az ecseteimnek azt a részét, amelyik még mosásra várt (egy ideje) elszeparálva a többi tiszta ecsettől /mert erre volt eszem, hogy átlépjek rajtuk minden nap, de az istennek nem mostam volna ki őket, inkább kerülgettem/ az új énemmel.

Kezdődjön a rituálé:

  1. Nagy levegő, képes vagy rá!
  2. Ecsetek, törölköző és Balea Med Waschgel & sebbenzin előkészítése
  3. A sebbenzinből teszek egy kicsit a konyhai törlőpapírra, majd szép gyengéd mozdulatokkal beletapogatom az ecsetet. Huhh… ezzel meg is lennénk, egy kész van. Ezt folytatom addig, amíg el nem fogy az összes.
  4. Jöhetnek a szivacsok, teszek rájuk a Baleás termékből és szépen addig nyomkodom és öblítem, amíg nem lesz a belőle kifolyó víz szép tiszta.
  5. A szivacsokat hagyom reggelig egy száraz törölközőn száradni.

A sebbenzint azért is találtam jó ötletnek már első hallásra, hisz rögtön elillan és nem kell száradni hagyni az ecseteket, illetve megóvjuk őket a masszív mosástól, ahol sokszor percekig suvickolod, hogy kijöjjön belőle minden anyag és csak remélni tudod, hogy egyszer végre tiszta lesz a víz ami lecsorog belőle. Ezalatt sajnos az ecsetek sérülnek a szálak sokszor szétállnak a 100. mosás után. Ebben az esetben viszont szó sincs erről, hisz csak szépen óvatosan, röviden (nekem 1 percig se tartott pl. az alapozó ecsetem tisztítása) beletapogatod, amíg nem lesz ugyanolyan színe mint eredetileg volt.

A Balea Med Waschgel pedig azért is jó, mert: nem tartalmaz parfümöt, színezéket, tartósítószert, illóolajokat, glutént és parabéneket. Az INCI-je szépen zölden világító pöttyök a Krémmánián, ahol össze vannak gyűjtve ennek a kis gélnek az összetevői is: http://kremmania.hu/kremek/balea-med-ultra-sensitive-waschgel

Végeredmény: Sokkal jobb lett a viszonyom ezzel a tevékenységgel, amióta a sebbenzines módszert kipróbáltam mert nem kell órákig állnom a fürdőben, rongyosra áztatnom a kezeimet, rongyosra mosnom az ecseteimet, ezzel az anyaggal rögtön fertőtlenítek is, és ami még ráadás, hogy rögtön használható utána az ecset, nem kell szárítgatni!

Boldog anyuci, boldog ecsetek! 😀

Szóval ennyi lett volna a rövid kis történetem az ecseteimmel, remélem hasznos volt.

Írjátok meg ti, hogy álltok az ecsetmosással és mi a kis rutinotok?

Adios Krumplik!

2725 Össze nézettség 2 Mai nézettség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.