Catrice vs. Essence szájfény – TESZT

IMG_1203

A mai bejegyzésben két szájfényt fogok tesztelni, az egyik a

  1.  Catrice, Shine Appeal Fluid Lipstick – 030 Meet You At the Bar-bie árnyalata
  2.  Essence, Liquid lipstick – 03 Almost real árnyalata

Mindkettő hasonló csomagolásban van, átlátszó tégely a végén egy rúzsvégre emlékeztető bemélyedéssel. A Catrice fekete kupakot tett ezekre a szájfényekre, míg az Essence a benne rejlő színt próbálta meg visszaadni a kupakkal is.

Hasonló mindkét applikátor is, szépen követik a száj formáját, de több próbálkozás után azt tapasztaltam, hogy a Catrice-féle a jobb, sokkal mobilisabb, könnyebben hajlong jobbra-balra, így a formákat is jobban tudja követni, a másiknak feszesebb a tartása.

IMG_1196

Próbáltam egy rózsaszínt és egy barnás nude árnyalatot választani, ami sikerült is szerencsére, mert ezek azok a színek, amiket annak ellenére is tudok hordani, hogy nem szeretem a szájfényeket (ezt majd egyszer kifejtem, ha szeretnétek).

A Catrice rózsaszín szájfényét könnyebb felvinni, egyenletesen eloszlik, ám nagyon halovány a pigmentáltsága, épp, hogy egy kicsi rózsaszín beütése van, aminél én többre számítottam az átlátszó csomagoláson látható szín miatt.

 

 

IMG_1209_SZERK

Az Essence ebben egy kicsit jobb, mert hiába nehezebb a felvitele és eloszlatása, jobban visszaadja azt a színt, amit a csomagolása alapján várunk tőle.

 

 

 

 

Szerencsére mindkettőről elmondható,  hogy nem hagynak ragacsos érzést az ajkunkon, az Essence-es szájfény szinte olyan, mint egy hidratáló rúzs, a Catrice-es pedig, mintha az ajkaid jégen csúszkálnának, csíkozódás nélkül!

Természetesen az íz&illat elemzése se maradhat ki:

A Catrice szájfénynek nincs semmilyen íze, viszont kellemes, visszafogott illata van. Az Essence szájfénytől viszont biztos híztam vagy 2 kg-t, olyan íze van mintha cukorkákat nyalogatnál, illata viszont nuku.

Összességében, még mindig nem vagyok meggyőzve arról, hogy miért is jó önmagában a szájfény, de ha a saját negatív hozzáállásomat félreteszem, akkor engem a Catrice halvány pigmentáltsága jobban zavar, mint az Essence-es termék nehezebb kezelhetősége, ezért én ezt választanám!

Ennyi lett volna a mai poszt, remélem hasznos volt és tetszett! :)

Puff Krumplik!

3054 Össze nézettség 1 Mai nézettség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.