Az élet igazságtalan, én pedig szemtelen! | Motiváció #5

az-elet-igazsagtalan-en-pedig-szemtelen-motivacio-5

Már szinte hagyománnyá vált, hogy párommal két hétre lemegyünk Balatonra, méghozzá augusztus közepétől-végéig. Nyár elején céges kirándulás van, haverokkal balatonozás, (eddig) Sound, így megegyeztünk az augusztusban. Hiszitek vagy sem, szerintem teljesen jó még ekkor is az idő és pont akkora élet van Lellén, Bogláron amekkora még jólesik. Bogláron ilyenkor van a BB Szüreti Fesztivál, ahol remek koncertek szoktak lenni, ott van a Dohány Vidámpark egy része (Lellén pedig a maradék), finom borokat lehet kóstolni és nem utolsó sorban gyalogosan megközelíthető tőlünk. Ez általában az első hét, utána jön a tényleges pihenés, strandolás, olvasás, blogolás, Úrnak a szerelés/nekem a sminkelgetés. Ez általában úgy zajlik, hogy megegyezünk előző nap, hogy másnap ő szerelni szeretne, én pedig kapok az alkalmon, hogy sminkelgessek, kísérletezgessek, befotózzak nektek termékeket. Így született a Maybelline mennyország poszt . Szerencsére ebben nagyon szépen megtaláltuk az összhangot. Néha azért sikerül valamelyikünknek elszállnia, és elfelejtenie, hogy kivel van és hol, netalántán nem ártana hozzá is szólni egy nap után. No, de hát hülyék vagyunk és kész, elvetemültek és már csak pár perc és befejezem…

Itt tulajdonképpen véget is ér a kis tündérmesém. Dőljetek hátra, vegyetek a kezetekbe egy kávét, teát, mert ez nem lesz egyszerű.

Augusztus 29-et írunk, újra otthon, újra munka.

1. felvonás: Az albérlet  tulajdonosa közli, hogy hazaköltözne, így jó lenne ha megbeszélnénk mikor és, hogy költözünk. Másnap áthívjuk, személyesen azért csak jobb gondoltuk és közli, hogy neki végre lett egy normális munkahelye, így most már igényt tartana a kis lakására. Ez eddig nem is olyan szörnyű nem? Kedvesen megkérdezzük, hogy és ezt mégis mikor gondolja. Október 1-től. Nos ő úgy gondolta joga van egy hónap alatt kidobni minket, mert neki most épp összejött az élet. Háát kedves tulajok nincs… A mai rendszer nem így működik szerencsére, mert mi jobban védve vagyunk, mint ti. Na de ez csak az ideg, ami hallatja a hangját. Végül is megegyeztünk október végében. Az már teljesíthető.

2. felvonás: Ehhez azért hozzá tartozik az is, hogy miért vagyok ennyire beszarva az egésztől, hogy pont előtte levő hónapot rágtuk át Úrral, arról, hogy beiratkozom egy smink tanfolyamra. Kiderült a befizetés napján, hogy az asszisztens 150 ezerrel kevesebbet mondott nekem, amin mi 1 hónapot rágódtunk…. Ahhh. Újra összeült a kupaktanács, befizettük. Nem eszünk, nem alszunk, nincs Glamour napok, nincs csak még egy rúzs, de ez a tanfolyam nekem kell! Elég pénzt öltem én már ebbe, ezután szeretném, ha hozna is valamit a konyhára a drága szerelmetes hobbim. Bárki bármit mond, iszonyat mennyi pénzt fektetünk bele és valljuk be nagyon rossz, amikor szinte semmi nem jön belőle vissza. Beszélhetünk a rengeteg szép, kedves szóról, amit kapunk, azt én is nagyon szépen köszönöm, de ahhoz, hogy tudjak még többet nyújtani nektek, ahhoz nekem is kell némi tőke. Szóval sminkes leszek fél éven belül és majd az abból befolyó összeget szeretném a blogomba tolni, később pedig csak ezzel a kettővel foglalkozni. Meglátjuk még miként fog ez üzemelni, milyen formában, de az biztos, hogy feladni nem fogom!

14469485_1206990319357383_5434327343473525030_n

Ez csak egy kis extra infó: lett szép új téli bundám, amióta nem láttatok! :)

3. felvonás: Pár százezerrel könnyebben és pár gyomorgörccsel gazdagabban elkezdtem a sminkoktatást. Ebbe nem szeretnék nagyon belemenni itt és most, mert tervezek egy külön posztot, ahol kifejtem milyen technikákat tanulunk, hogy zajlik stb. stb.

14202525_1193311950725220_2402309274451838578_n

Természetesen az egyik modellem boltjában rablás történt, alig jutottunk el a kis oktatásomra. Az eladótól lopták el a telefonját, így anyuka (modellem), kislánya és a párja is bementek rendet tenni. Az eladó hölgy a rendőrségen, mi pedig ott állunk, hogy 1 óra múlva oktatás mi legyen. Barátnőm párja bevállalta, hogy a kislányukkal elviszik a boltot, aki 1 éves!!! (azóta is hálám üldözi). Szóval nahhh… Értitek.

14470619_1207228402666908_3177986458157705510_n

4. felvonás: Elmegyek életem első sminktanfolyam oktatására, várom mint a messiást, nem eszem, nem alszom, csak rúzsokat, ecseteket látok, dolgozni se tudok. Ott vagyok csillog minden, csillámpónik ugrálnak körbe, épp írni szeretnék minden női ismerősömnek, hogy hol vagyok mit látok, erre látom, hogy az Úr posztolt… Bokáig ér a víz a fürdőben. Miért is ne? Beáztunk fölülről. Jájjj de jó. Kibaktatok az oktatásról felhívom, röhögök. Tényleg röhögök. Nem pazaroltam tovább a felesleges energiát arra, hogy megállítsam ezt a szörnyű hónapot. Majd túl leszünk rajta (megsúgom még mindig nem vagyunk túl, de alakul).

5. felvonás: Ha bárkiben felmerült volna a kérdés, hogy beáztunk-e még többször is: Igen.

6. felvonás: Leszakadt a kipufogónk. Mondjuk kegyes volt hozzánk az ég, mert az Úr észrevette, hogy valami nem okés és körbevizsgálta minek lehet ilyen remek hangja és megtalálta a zaj forrását, majd leszerelte és hazavittük szépen és okosan a csomagtartóban.

7. felvonás: Ágyat nézünk, komódot nézünk, kanapét nézünk, minden esténket a gép előtt töltjük vagy épp más lakásában, hogy berendezzük az új albit. Nem tudom ki, hogy viseli ezt a helyzetet, de én már olyan nyugodt vagyok, mint egy buddhista szerzetes. Annyi minden dőlt ránk ebben a hónapban, hogy már meguntam az izgulást. Szóval jelentem élünk, van ágyunk, van komódom, amiben a sminkcuccaim fognak alukálni, kanapé nincs. Majd lesz.

14354930_1206906159365799_5951279257850525430_n

Csak ennyi jutott eszembe erről a szeptemberről és még nincs vége. Nem akartalak titeket a kis apróságokkal untatni, így nagy vonalakban erről maradtatok le, amióta nem írtam posztot, ami valljuk be nem véletlenül volt.

Most szeptember 26-ot írunk:

Azt kell mondjam sokat aggódtam/aggódok, de rájöttem, hogy az ilyen random szerencsétlenségekkel nem tudsz mit kezdeni. Engedd el, próbálj óvatosabb lenni és inkább maradj otthon! 😀 Úgy érzem ebben rengeteget fejlődtem, nem félek már belevágni új dolgokba, mert ez az én életem és bármennyire szeretek Teréz anyát játszani, nekem is előre kell néznem és tennem azt, ami boldoggá tesz. Ha lemerül saját elemünk, akkor nem sok értelme van az egésznek.

Élvezem a tanfolyamom minden egyes pillanatát, hiszem és küzdök azért, hogy egyszer megvalósuljon az álmom, hogy egy remek sminkes váljon belőlem, akit a nők szívesen kérnek meg a legszebb napjukon, hogy sminkelje ki őket, akihez szívesen fordulnak a még kezdő sminkelők tanácsokért, aki tud lelkesen biztatni embereket és erőt adni a nehéz helyzetekben. A költözés is biztos okkal történt, remélem ott végre lesz már egy beauty sarkom, nem csak vasalódeszkáról fogok videózni, szóval peace, boldogság és világbéke!

Végül mégis csak október 1-én költözünk, szóval én nekiállok pakolni és túljutni ezen a peches csillagálláson 😉

Adios Krumplik!

2324 Össze nézettség 2 Mai nézettség

4 Comments

 • Németh Kinga szerint:

  Hűha, hát sok sikert és kitartást kívánok Betti! Nem semmi, amin átmentél a hónapban, de mindjárt vége és sok rossz után mindig jó következik! Átérzem a helyzetet, mert hasonló cipőben járok, munkahelyváltás, költözés, jelenleg 3 helyen vannak szétszórva a cuccaim, 6 napot dolgozok egy héten, nincs semmi időm magamra, nem még kigondolni, hogy legyen októbertől…
  Szerintem neked nem tudnak már sok újat mutatni az oktatáson, nem lesznek nehézségeid. Remélem, sok vendéged lesz a jövőben, ha valaha elvenne valaki és Pest környékén laknék, biztosan téged kérnélek meg a menyasszonyi sminkem elkészítéséhez :)

  • Nancykeh szerint:

   Pff, hát igen gondoltam, hogy nem vagyok egyedül.
   Ebből is látszik, hogy igen kemény fából faragtak téged is! Köszi, hogy megosztottad velem, ilyenkor nem érzem magam annyira egyedül! 😀
   Hát ez nagyon, nagyon megtisztelő! :* Köszönöm szépen!

 • Ági szerint:

  Hű..ezt még olvasni sem volt túl jó. Mármint le a kalappal..jól, ügyesen kezeled. Én ma próbáltam meg mindent, hogy Domit oviba vigyük ( ráadásul egy olyan napra amikor mi szülők is ott lehetünk, mert vásár volt..) de nem sikerült. Nem volt jó a délelőtt.. De ez csak egy nap..én többet nem tudom, hogy bírnék.. Örülök, hogy belevágtál a tanfolyamba!!;)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.