Alkalmi sminkek királynője – “Makeup code”

Sminksuli2

Mindannyian tudjuk, hogy vannak bizonyos alkalmak, amikor igenis elő kell vennünk a legjobb formánkat, a legszebb ruhánkat, mert nem indulhatunk el ugyanabba a mackó nadrágban, amiben egész hétvégén otthon csücsültünk. És ha már tisztában vagyunk a “dress code”-al, akkor kerüljünk képbe a “makeup code”-al is! Bizony, nem csak a ruhánkra nézve vannak elvárások, illendőségek, hanem a sminkünkre is.  Ezt a sminket azért készítettem, dokumentáltam, hogy ha pont ilyen elegáns eseményre készültök, tudjátok miként legyetek majd ti a középpontban, mert az biztos, hogy ez lesz a tökéletes kiegészítő!

1.Nos a szememet először is lealapoztam, ez lehet korrektor és színezett szemhéjbázis is. Fontos, hogy egy egységes bőrszínt kapjunk, úgy tudjuk leginkább elérni ezt a szép végeredményt, szóval most eldobhatjátok egy kicsit a színtelen bázisokat.

2.Ezek után fogjátok meg a púdereteket, amit az arcotokra is felvisztek, ezzel fixáljuk a zsíros alapunkat. Amennyiben van a szemhéjpúder palettátokban egy szép világos szín, ami jó lehet erre a feladatra, akkor az is tökéletesen megfelel, de ha nincs, akkor ott az első variáció.

3.Ha ezzel megvagyunk jöhet a szemhéjpúder. Itt érdemes legalább 3-4 színt használni, hogy egy tökéletes átmenetet kapjatok. A legegyszerűbb az, ha van egy ilyen 3-5 színből álló palettátok, mert ezek már általában úgy vannak összerakva, hogy passzoljanak egymáshoz a színek, így nem kell gondolkozni azon, hogy mi-mi után jöjjön, vagy, hogy a következő választott szín megfelelő lesz mélységében vagy tónusában.
TIPP: Erre tökéletes barátom a Makeup Atelier Paris szemhéjpúder palettái, amik pont úgy vannak összeállítva, hogy szinte elronthatatlan lesz a sminkünk. A világos színektől eljutunk egészen a sötét árnyaló színekig, közte pedig ott van az összes árnyalat amire szükségünk lehet egy harmonikus smink elkészítéséhez.
Ezek a paletták rettentően pigmentáltak, könnyű velük dolgozni, mivel található bennük szilikon, így a satírozást szinte helyettünk csinálják meg és eközben nem tűnnek el a színek. Sok esetben ugye ez is nagy probléma, hogy amint egybe akarod dolgozni a színeket, eltűnik az előző. Persze nem baj, ha jó technikával dolgozol, de itt is sokat számít a termék minősége.
Makeup Atelier Paris Budapest – rendelhető

atelier paletta

Az 5 színből álló paletta: Makeup Atelier Paris – T22 paletta

IMG_9235_szerk

4.Ennél a sminknél és a fehér színnel kivilágosítottam a belső szemzugot és a szemöldökcsontot.
A többi 4 színt pedig egymás után felvittem kifele haladva és egyre közelebb maradva a szempillatőhöz.

Nem mondom, hogy ez a világ legegyszerűbb sminkje, de pont attól, hogy a megfelelő színeket a megfelelő helyen használtam lett ilyen elegáns és nem túl sok! Ugyanezeket a színeket ha horizontálisan használtam volna, akkor egy sokkal erősebb füstös sminket kaptam volna, így pedig csak a szemformámat emeltem és árnyékoltam. Szerintem ez a fajta smink az elegáns események királynője!
A színeket addig variálhatod, ameddig szeretnék, feldobhatod egy kis selyemporral, egy kis csillogással… nem lehet megunni, hidd el!

Ti mit gondoltok? :)

IMG_9264_szerk IMG_9215_szerk IMG_9219_szerk IMG_9233_szerk

Tudom, hogy ez egy gyakorlást igénylő smink, de gondoltam a haladó sminkes olvasóimat is meglepem egy picit! :)
Amúgy pedig már lehet hozzám jönni sminkoktatásra, vagy csak szimplán egy-egy alkalmi sminkre is ha érdekel a dolog és szeretnél tanulni, vagy csak szépen megjelenni valahol!
Érdeklődni:
Facebook oldal: Méhes Bettina Lash & Makeup Artist

30007525_1909068969126623_750535731_n

3129 Össze nézettség 20 Mai nézettség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.