A” nagy magyar SMINK valóság”, avagy PinkPanda kívánságlista

Blackbird

Ebben a posztban szeretném ezt a két dolgot összekötni:

 

  • mennyire elegem van a “nagy magyar SMINK valóságból”
  • Pink Panda kívánságlistám az újonnan megjelent termékeikből.

Eleinte csak a második pontról szerettem volna írni, de aztán elkezdtem gondolkozni azon, hogy miért is örülök ennyire az új termékeknek a PinkPanda webshopban. Ekkor jött a nagy megvilágosodás, hogy ennek csakis egy oka van méghozzá az, hogy borzasztó a Magyarországon, elérhető áron kapható sminkek választéka.

Miért mondom ezt?

Nagyon egyszerűen tudok rá válaszolni. Az a probléma, hogy ha egy kicsit is képben vagy azzal külföldön mik közül válogathat egy egyszerű, normál hétköznapi ember, ha sminkterméket szeretne vásárolni, akkor te is valószínűleg ugyanígy gondolod. Nem elég, hogy itthon alig van jelen pár márka a drogériákban, vagy saját üzletükkel, de még a drogériás termékek nagyja se jut el hozzánk. Külföldi beauty guruk nagy hangsúlyt fektetnek arra (legalábbis az én kedvenceim többsége), hogy mindig próbáljanak a “high end” termékek mellett bemutatni nagyon jó, ám olcsóbb termékeket is. Ők ugyebár megtehetik, hogy a drága termékeket használják, de tudják, hogy sok esetben a nézőik/olvasóik nem. Ezekben a videókban mindig kinézek magamnak termékeket, mert akad köztük olyan is amely olyan márkától van, ami nálunk is képviselteti magát, de érdekes mód az a termék nem kapható. A legjobb korrektorok, amiket odakint istenítenek mint például a Maybellin-es, amivel már több 100 videóban találkoztam és mindenki elmondja mennyire jól helyettesíti a legnagyobb márkák korrektorait természetesen nem kapható itthon. Persze sorolhatnám még napokon át milyen konkrét termékekről tudok, de nem szeretném ezzel húzni az időt. Aki érti érti, aki nem nem.

A legnagyobb szívfájdalmam mégis inkább három termékre összpontosul ( a többit valahogy kiheverem…) és az nem más mint az alapozó, szemöldökformázó és szemhéjpúder paletta. Amióta rájöttem, sok félrevezetés után, hogy sárgás bőröm van, arra is rájöttem, hogy régen miért nem találtam meg soha a nekem megfelelő színt. Azóta már ugye megtudtam az igazságot, de mit érek vele? Nem sokat. Itthon minden polcon csak a rózsaszínes árnyalatok találhatóak meg és azok is maximum 4 árnyalatban. Remek. Ha találok sárgás beütésű alapozót, akkor az biztos jó sötét. Nem tudom miért gondolják, hogy csak a sötét bőr lehet sárga tónusú. Szóval a nagy felfedezésemmel az az egy pozitívum járt, hogy a MAC-ben tudtam venni magamnak alapozót, ami nem ütött el az arcomtól és nem volt minden egyes alkalommal olyan mintha maszkot viselnék. Igen emiatt a probléma miatt is lehet maszk hatású a sminkünk, mert ugye a nyakamnál még sárgásabb a bőr (mivel az nem olyan hó fehér mint az arcom) és amikor a rózsaszínes alapozó, bármennyire is világos és az arcom még elviselné, találkozik a nyakammal, ahol egyszerűen nem passzolnak. Az egyetlen drogériás márka aminél találtam megfelelő alapozót az a L’oreal – True Match alapozója volt, aminek itthon legalább 8-9 árnyalatát lehetett kapni, ha nem többet. Persze, amit kinéztem külföldi guruknál, az nem volt kapható, de hasonló igen és az bevált. Ha új alapozót akarok kipróbálni, mindig ez az első kérdésem: Van-e sárga tónusú, világos árnyalat belőle?

Szemöldök. Na ez aztán tényleg vicc. Amióta tapasztaltam és tanultam eleget ahhoz, hogy el tudjam dönteni, hogy is kéne kinéznie a számomra ideális szemöldök színnek, azóta keresem a megfelelőt. Hasonló a helyzet, mint az alapozókkal. Szerintem majdnem végig próbáltam az összes létező szemöldök ceruzát és port míg rájöttem, hogy van olyan ami használhatónak mondható, és ennyi. Van belőle minden polcon fekete, barna, szőke. Értitek??… három féle árnyalat, ahhoz a rengeteg színű hajhoz, bőrhöz, tónushoz. Akárhányszor átgondoltam ezt a témát, hogy vajon miért, soha nem jöttem rá a válaszra. Külföldön legalább 10 árnyalat közül válogathatsz, ami mondjuk már reális. Most mondhatjátok, hogy jól van ilyenkor érdemes benézni a MAC-be és akkor majd egy kis gyűjtögetés után megveheted a megfelelőt. Hát kérlek szépen ott is jártam végső elkeseredésemben és közölték, hogy nincs igazán olyan világos és sötét közti szín, ami nekem jól állna, miután végigpróbáltuk kb. az összeset. Végül kitaláltuk közösen egy módszert, amivel végül is meg tudom oldani, de könyörgöm…

Szemhéjpúder paletták. Ezek most kezdtek el csak bejönni a polcokra, ezért igen kevés is van belőlük és nagyon csúnyán fog hangzani, de a többségük egyszerűen nem túl jó minőség. Persze ez csak akkor igaz, ha már használtál előtte igazán jó külföldi márkás termékeket és az “igazán jó” nem egyenlő a magas árral! Ez természetesen nem igaz mindegyikre, mert nem is próbáltam mindegyiket, de abban biztos vagyok, hogy a legtöbb márkától kipróbáltam már nem egyet. A véleményem pedig: nem elég pigmentáltak, porozódnak, lekopnak pár óra alatt primerrel is és a színválaszték irtózatosan kicsi.

Ezek a gondolatok jártak a fejemben, amikor a Pink Pandás kívánságlistámat állítottam össze! Remélem még van erőtök megnézni a képeket (ígérem itt már nem dumálok ennyit)! :)

Freedom Pro Decadence – Rock & Roll queen paletta

https://www.pinkpanda.hu/termek/freedom-pro-decadence-szemhejpuder-paletta-rock-roll

rocknroll_decadence_38ffaa47-3c5f-47a4-bd5d-89d18740150d_grande

 

Freedom Pro Decadence – Todays tonight paletta

https://www.pinkpanda.hu/termek/freedom-pro-decadence-szemhejpuder-paletta-todays-tonight

todaystonight_decadence_ab9f9315-818e-4a37-a518-9654b10dbda8_grande

 

Freedom House of Glamdolls – Fairy Dolls paletta

https://www.pinkpanda.hu/termek/freedom-glamacademy-look-szemhejpuder-paletta-fairy-dollfairy_doll

Freedom Duo Eyebrow powder

https://www.pinkpanda.hu/termek/freedom-duo-eyebrow-powder-szemoldokpuder-soft-brown


s-l1000


Freedom Pro Brow Pommade

https://www.pinkpanda.hu/termek/freedom-pro-brow-pommade-szemoldokzsele-blonde

IMG_0l323 s-l300

Freedom Makeup Pro Strobe Powder Palette

https://www.pinkpanda.hu/termek/freedom-makeup-pro-strobe-powder-palette-with-brush-kontur-paletta-ecsettel

contour-palette-1

 

Makeup Revolution Ultra Cream Contour Palette

https://www.pinkpanda.hu/termek/makeup-revolution-ultra-cream-contour-palette-krem-kontur-paletta

contour warmer 3

 

Makeup Revolution Ultra Contour Palette

https://www.pinkpanda.hu/termek/makeup-revolution-ultra-contour-palette-kontur-palettamurultrac_01cc

Nos ezek lennének az én kívánságlistás termékeim. Azért választottam a PinkPandát mert nagyon szeretem, hogy mindig megújulnak és új termékekkel rukkolnak elő, ráadásul szerintem egész megfizethető áru termékek ezek. Természetesen felsőbb árkategóriás termékeket is árulnak, de én most inkább a pénztárcabarát termékekre összpontosítottam.

Ti melyiket szeretnétek magatoknál tudni?

Adios Krumplikáim!

 

Linkek:

https://www.pinkpanda.hu/

http://www.freedommakeuplondon.com/

http://www.makeuprevolutionstore.com/

 

4350 Össze nézettség 3 Mai nézettség

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.