A koránkelők | Mindennapi szembesítés

korankelos-szep-reggelek-1

Egy kicsit más téma, de gondoltam dobjuk fel kicsit a blogot szabadabb témákkal, amik megmosolyogtatnak minket!

Az irodai munkám miatt, vannak reggelek, amikor már 8 óra előtt bent kell lennem és valamiért az istennek sem tudom úgy belőni az alvásciklusomat, hogy ez jól essen. Bocs. Na, de most nézzük meg azokat a trükköket, amiket nekem ajánlottak a segítőkész kollégák, ismerősök remélvén, hogy egyszer nem egy felpuffadt, lila karikás zombi néz majd velük szembe a munkahelyen, akinek 9-ig még az is nehezére esik, hogy ukkmuff.

Feküdj le időben. Természetesen sose próbáltam még ezt előtte, (mesélj még…) ezért teljesen az újdonság erejével csapott le rám a felismerés, hogy tényleg! Lehet, hogy csak ennyi kell! Az én szervezetem így reagált rá: mivel 6:00-kor kell kelnem, hogy ilyenkor időbe beérjek, ezért gondoltam a 10:00-ás lefekvés pont jó lesz az ideális nyolc óra alváshoz. NEM! Amikor 10-kor feküdtem le aludni, akkor még rosszabb volt a reggelem, mert nem volt elég, hogy kialvatlan voltam valamilyen oknál fogva, de még túl is aludtam magamat egyszerre! Szerintem nálam a 6 órás kelés az a biológiai órámnál jelzi, hogy keveset aludtam még akkor is ha nem így van… Mennyünk tovább.

via GIPHY

Ne egyél lefekvés előtt semmi nehezet, meditálj, vegyél egy forró fürdőt stb. Gyerekek nem az alvással vannak problémáim, sőőőőt pont az a baj, hogy túlságosan jól művelem ezt a fajta kikapcsolódást és ragaszkodom az új és hatalmas és kényelmes ágyamhoz, ami érthető, hisz jó vagyok benne. Az pedig nem sűrűn esik meg velem.

via GIPHY

Reggel moss hideg vízzel arcot. Jelenleg ez már a reggeli rutinom része (látjátok, azért csak belecsempésztem a blog témáját is) és tényleg nagyon sokat segített. Az eddigiektől eltérően, ez nagyon hasznosnak bizonyult, ami a reggeli pofaberendezésemet illeti, hisz eljutottam odáig, hogy még indulás előtt ki tudom nyitni a szememet és nem csak hunyorogva közlekedek a full sötét szobában, mint egy vámpír, riogatva az ott élőket.

via GIPHY

Reggelente igyál kávét, teát/ ne igyál kávét, teát. Na most akkor döntsétek már el légyszíves! Ezen mai napig nem tudok eligazodni, ezért inkább iszom kávét, mert szeretem az ízét. Ha nem tudjuk jó vagy rossz, akkor válasszuk azt, ami legalább boldogsággal jár! Drááágaszááágom és egyetlen örömöm reggelente.

via GIPHY

Sminkelj! Ahha persze, az év többi napján pedig, pont azért b*szogatnak, mert sminkelek, ilyenkor pedig, bocsi, de képtelen vagyok rá. Így reggelente ezeket hallgatom: beteg vagy? Megkérdezik: Baj van? Én pedig nem értem miért lenne, erre közlik: Hát, elég szarul nézel ki… Na kösz… Nehéz veletek, az biztos.

 

Nektek, hogy telnek a reggelek? Csak én vagyok ilyen szerencsétlen? 😀

További szép napot Krumplik!

2393 Össze nézettség 3 Mai nézettség

1 Comment

  • Réka szerint:

    Ebbe a bejegyzésbe most botlottam bele, de nagyon jót derültem rajta… Istenem, hogy én is mennyit küzdök a reggelekkel. És IGEN nálam se segít a korábban fekvés, pedig hányszor de hányszor “vitázunk” ezen a pacsira sógorommal…reggel szenvedek én mindenhogyan… akkor meg minek pazaroljam a drága értékes esti órákat?!? Én reggel szeretek aludni 😀 Szörnyűűűűű

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.